Lutkat marssivat kaduille Helsingissä ja Tampereella

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ympäri maailmaa on viime viikkoina järjestetty useita lutkakävelyitä, kun Kanadasta alkunsa saaneet SlutWalk-tapahtumat ovat saaneet suuren suosion ja levinneet maailmalle. Nyt Radio 957 kertoo, että tapahtumaa ollaan tuomassa myös Suomeen.

Suomen SlutWalk -tapahtumat järjestetään 6. elokuuta Helsingissä ja Tampereella. Erikoisesti nimettyjen tilaisuuksien tarkoituksena on korostaa, että naiset eivät ole pukeutumisellaan vastuussa seksuaalirikoksen uhriksi joutumisestaan, vaan että vastuu on aina ainoastaan tekijän.

Muutama päivä sitten Helsingin poliisin väkivaltarikosyksikön johtaja Ritva Elomaa oli tosin asiasta eri mieltä. Hän kertoi Helsingin Sanomille uskovansa, että naiset voivat itse vaikuttaa seksuaalirikoksen riskiin.

– Lapsia varoitetaan, että tuntemattomien matkaan ei saa lähteä. Neuvolle ei ole ikärajaa. Kyllä aikuisille ihmisille pitää pystyä sanomaan, että ovat varovaisia, kenen mukaan lähtevät, Elomaa totesi Hesarille.