Legendaarinen julkkismanageri menehtyi

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Kesäkuussa tuli kuluneeksi kaksi vuotta poptähti Michael Jacksonin kuolemasta. Tuossa ajassa ei ole kuitenkaan vieläkään saatu tarkkaa selvyyttä supertähden kuolemaan johtaneista tapahtumista. Tapauksen oikeudenkäynnistä on tullut suoranainen farssi, joka jatkuu edelleen.

Nyt Michael Jacksonin jättimenestykseen avittanut julkkismanageri Frank Dileo on kuollut 63 vuoden ikäisenä. Hänen edustajansa Karen Sundellin mukaan legendaariselle managerille tehtiin sydänleikkaus puoli vuotta sitten ja hän menehtyi aiemmin tällä viikolla.

Popin kuninkaaksi nimetyn Jacksonin tiedettiin kiittäneen manageriaan hänen jättimenestyksestään ja unelmiensa toteuttamisesta. Dileo nimittäin työskenteli Jacksonin kanssa Thriller, Billie Jean ja Beat It -hittikappaleiden suursuosion aikaan. Thriller-kappaletta myytiin yli 50 miljoonaa kappaletta.

Dileon ja Jacksonin tiet erosivat vuonna 1989 äkillisesti ilman selitystä. Vuonna 2009 manageri lyöttäytyi taas yhteen laulajatähden kanssa ja otti vastuun tämän This Is It -konsertista. Yli 50 esitystä jouduttiin kuitenkin pian perumaan Jacksonin traagisen kuoleman takia.

Frank Dileo on työskennellyt myös Bon Jovi -yhtyeen kitaristin Richie Samboran ja laulaja Taylor Daynen managerina. Hänen vaimonsa Linda ja lukuisat yhteistyökumppanit kertoivat kuoleman jälkeen musiikkimaailman menettäneen yhden legendaarisimmista ja arvostetuimmista managereista.

Uusimmat