Kivesten ultraäänikuvasta ällistyttävä löytö – katso kuva

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Ultraäänikuvat ovat olleet jo vuosikymmeniä tärkeä osa lääketiedettä, sillä ultraäänellä nähdään vartalon sisältä monenlaisia yksityiskohtia. Kanadalaisen Queensin yliopiston urologian tutkijat järkyttyivät taannoin löydettyään ällistyttävän kuvan kivessyövän ultraäänikuvasta.

Nyt julkisuuteen vuotaneessa pari vuotta vanhassa kuvassa on selvästi erotettavissa ihmisen kasvot. Syöpäkasvain vaikuttaa siis huutavan tuskasta. Löydöksen tekivät tutkijat Naji Touma ja Gregory Roberts, jotka eivät olleet uskoa silmiään. Uusinta tuotti kuitenkin saman tuloksen.

– Se oli hyvin aavemaista. Siinä oli kuin tuskasta huutava mies. Hänen suunsa oli auki ja hän näytti kuin silmät olisivat olleet suurina, Naji Touma kertoi Toronto Star -lehdelle.

45-vuotiaan miehen kivesten ultraäänikuva on nyt julkaistu lääketieteellisessä lehdessä, jossa kerrottiin samalla, että löydös oli tosiaan syöpäkasvain ja kives poistettiin leikkauksella.