Michael Jackson tapettiin – lääkäri vuosiksi vankilaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Poptähti Michael Jacksonin kuolemaan liittyvä oikeudenkäynti on päättynyt tuomion julistamiseen. Oikeus katsoi lääkärin syylliseksi supertähden menehtymiseen. Murhasta lääkäriä ei kuitenkaan tuomittu, sillä hänen katsottiin syyllistyneen tappoon.

Asiasta paikan päältä raportoineen The Guardian -lehden mukaan lääkäri Gordon Murray on joutumassa neljäksi vuodeksi vankeuteen, koska hän antoi Jacksonille tappavan annoksen kiellettyä Propofol-lääkettä ennen laulajan kuolemaa keväällä 2009. Lisäksi hän menettää lääkärilupansa. Lääkärin puolustus yritti väittää, että Jackson oli itse ottanut kuolemaan johtaneen annoksen tappavaa lääkettä.

Oikeudenkäynti oli poikkeuksellisen pitkä, sillä pääkäsittely alkoi vasta kaksi ja puoli vuotta kuoleman jälkeen ja asiaa istuttiin tuomioistuimessa kuuden viikon ajan. Michael Jacksonin fanit odottivat tuomiota oikeustalon ulkopuolella äityivät raivokkaisiin suosionosoituksiin, kun tieto päätöksestä annettiin.