Harry Potter -tähdet tähtitieteellisen rikkaita

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Suosittujen Harry Potter -elokuvien saaga sai äskettäin näyttävän loppunsa, kun sarjan viimeinen elokuva Harry Potter ja Kuoleman varjelukset: osa 2 sai ensi-iltansa. Kriitikoiden ja fanien ylistämä viimeinen Potter-elokuva tuotti nopeasti yli miljardi dollaria.

Nyt velhopoika Harry Potteria näytellyt Daniel Radcliffe on nimetty Britannian rikkaimmaksi alle 30-vuotiaaksi. Heat-lehden listauksessa ykköseksi sijoittunut Radcliffe on nimittäin tienannut elokuvasarjan myötä peräti 80 miljoonaa dollaria. Listauksessa otettiin huomioon vain Britannian rikkaimpia nuoria viihdetähtiä.

Pirates of the Caribbean -elokuvien naistähti Keira Knightley sijoittui listalla toiseksi 47,8 miljoonan dollarin omaisuudellaan. Twilight-elokuvien päänäyttelijä ja Lontoossa varttunut Robert Pattinson taas nousi listalla kolmanneksi 38,5 miljoonan dollarin tilipussillaan.

Muita listalle sijoittuneita olivat muun muuassa Potter-elokuvissa näytelleet Emma Watson ja Rupert Grint. Hermione Granger -velhotytön rooli ja mallintyöt ovat tuottaneet Watsonille 37 miljoonan dollarin omaisuuden. Grintin omaisuuden taas arvioidaan olevan noin 34 miljoonaa dollaria. Myös 21-hittialbumillaan suursuosioon noussut laulajatar Adele nimettiin listalle 12 miljoonan dollarin omaisuudellaan sijalle 16.