Opettajan sähköposti 13-vuotiaalle: ”Olet koulun kuumin beibi”

Ohhoh! · Neea Jokinen

Maailmalla on tullut tänä vuonna ilmi jo useita tapauksia, joissa koulujen opettajat ovat ahdistelleet seksuaalisesti oppilaitaan. Nyt erään miesopettajan opetustyöt määrättiin jäihin seitsemäksi vuodeksi, koska tämä lähetteli oppilaalleen sopimattomia sähköpostiviestejä.

Britannian Crowlandissa opettanut Daniel Redshaw ahdisteli 13-vuotiasta tyttöä ensimmäisen kerran vuonna 2008. Miehen kerrottiin lähettäneen tytölle vihjailevia sähköposteja salanimellä, joissa opettaja osoitti selvästi kiinnostuksensa nuoreen oppilaaseen. Tapahtumasarja tuli kuitenkin selville vasta seuraavana vuonna, kun tytön vanhemmat ilmoittivat asiattomista viesteistä kouluille.

Opettaja oli muun muuassa kehunut viesteissä oppilastaan koulun ”kuumimmaksi tytöksi”. Useissa viesteissä Redshaw yritti myös pyytää tyttöä tulemaan hänen luokseen. Opettaja lähetti viestejä koulun tietokoneilla sekä joskus myös vaimonsa kannettavalla. Mies uteli lisäksi jatkuvasti tytön puhelinnumeroa.

– Viestien sisältö oli todellakin sopimatonta. Hän kehui tyttöä muun muuassa kuumaksi ja hyvännäköiseksi. Mies kutsui tyttöä myös ”beibiksi”, koulun toimikunnan edustaja Rosalind Burford kertoi The Daily Mail -sivustolle.

Yhdysvalloissa uutisoitiin aiemmin tänä vuonna tapauksesta, jossa eräs naisopettaja vonkasi 13-vuotiasta oppilastaan treffeille tekstiviesteillä. Opettajatar ei tyytynyt vain kysäisemään tapaamisen mahdollisuutta, vaan hän pommitti teinipoikaa tekstiviesteillä pitkään lähettämällä tälle yli 200 tekstiviestiä. Eroottissävyisistä viesteistä säikähtänyt poika kertoi asiasta äidilleen ja opettaja pidätettiin.