10-vuotias tyttö pelasti äitinsä hengen – Greyn Anatomia opetti elvyttämään

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Sairaalasarjojen seuraaminen voi auttaa pahan paikan tullen myös tosielämässä. Taannoin maailmalla uutisoitiin tapauksesta, jossa neuvokas 12-vuotias poika toimi äitinsä kätilönä. Poika kertoi tietävänsä mitä tekee, koska seuraa paljon sairaalasarjoja.

Nyt Yhdysvalloissa 10-vuotiaan tytön uutisoitiin pelastaneen äitinsä hengen elvytyksen avulla. Wisconsinialainen Madisyn Kestell löysi kaverinsa kanssa portaissa kaatuneen äitinsä tajuttomana lattialla. Pikkutyttö onnistui elvyttämään 36-vuotiaan äitinsä henkiin, koska oli oppinut sen Greyn Anatomia –sairaalasarjasta.

– Katson äitini kanssa joka torstai Greyn Anatomia –sarjaa. Opin elvytyksen siitä, Madisyn kertoi WISN-TV-kanavalle.

Äiti oli saanut astmakohtauksen ja kaatunut portaissa. Tyttö ja hänen kaverinsa pysyivät rauhallisina ja soittivat hätänumeroon. Ensihoitajat saapuivat paikalle minuuttien päästä soitosta. He kertoivatkin olleensa todella yllättyneitä, kun he näkivät pikkutytön elvyttämässä äitiään oikeaoppisesti.

ABC-televisiokanavan Greyn Anatomia –hittisarjaa seuraa viikoittain Yhdysvalloissa 19 miljoonaa katsojaa. Vuonna 2005 alkanut sarja kuvaa kuvitteellisen Seattle Grace –sairaalan tapahtumia ja sen työntekijöiden rakkauskiemuroita. Sarjan tähtiä ovat muun muuassa Patrick Dempsey, Ellen Pompeo ja Eric Dane.