Tässä on tiäksä niinku englanninkielen ärsyttävin sana

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisten puheessa monia ärsyttää usein sana ”niinku”, joka voi pahimmillaan toistua lukuisia kertoja minuutissa. Nyt Yhdysvalloissa on selvitetty mitkä sanat ovat amerikkalaisten mielestä tämän hetken ärsyttävimmät. Tulos ei tainnut olla kovinkaan suuri yllätys.

Amerikkalaisten mielestä sana ”whatever” oli jo kolmannen kerran peräkkäin kaikkein ärsyttävin englanninkielen sana. Tänä vuonna sitä piti ärsyttävimpänä peräti 38 prosenttia vastanneista. The Maristin järjestämään puhelinkyselyyn vastasi yhteensä 1.026 ihmistä.

Kolmen ärsyttävimmän sanan joukkoon mahtuivat myös suomalaista ”niinku” -sanaa vastaava ”like” sekä ”you know”. Like-sanaa piti ärsyttävimpänä 20 prosenttia ja you know oli ärsyttävin 19 prosentin mielestä. 11 prosentin mielestä ”just saying” oli ärsyttävin ja seitsemän prosentin mielestä ”seriously” ärsytti eniten.