800 vuotta vanha veistos löytyi – kuin ilmetty Homer Simpson

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Erään keräilijän arkistojen kätköistä löytyi taannoin vuodelta 1890 peräisin oleva valokuva, joka muistutti erehdyttävästi amerikkalaista näyttelijää John Travoltaa. Nyt tutkijat ovat ymmällään erään pariskunnan puutarhasta löytyneestä kivestä.

Skotlantilaisen avioparin Rosalind ja Donald McIntyren puutarhasta nimittäin löytyi 800 vuotta vanha kivi. Erityisen löydöksestä tekee se, että kivi muistuttaa Simpsonit-animaatiosarjasta tuttua Homer Simpsonia. Katso kuva tästä. Nainen löysi kiven, kun hän oli työskentelemässä puutarhansa parissa.

Löydöksen jälkeen nainen antoi kiven St. Andrewsin museoon, josta kivi kuljetettiin veistettyjen kivien asiantuntijoille Skotlannissa. Naisen mukaan tutkijat olivat täysin ymmällään nähtyään erityisen kiven. Rosalind uskoo, että kivi on peräisin 1200-luvulla rakennetusta kirkosta, joka sijaitsi aikanaan heidän kotinsa lähistöllä.

– Monet ihmiset sanovat, että kivi muistuttaa huomattavan paljon Homer Simpsonia. Se on kylläkin aika hauska, Rosalind kertoi The Daily Mail -lehdelle.

Nainen kertoi, että kivi oli tutkijoiden syynissä peräti 12 viikkoa. He eivät kuitenkaan onnistuneet selvittämään kiven alkuperää, mutta saivat tietää sen olevan todella vanha. Rosalind kertoi, että jos kiven tarinaa ei saada selville, hän aikoo haudata sen takaisin puutarhaansa. Nainen nimittäin vitsaili, että kivi voi ”kirota heidät ikuisiksi ajoiksi”.