Huijaushuhut paisuvat: Oliko kuollut apina edes Cheetah?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman viihdemedioissa on tällä viikolla uutisoitu kuinka Tarzan-elokuvista tuttu maailmankuulu Cheetah-apina menehtyi 80-vuotiaana. Sittemmin asiassa on kuitenkin tullut ilmi monenlaisia epäilyjä, jotka asettavat väitteet uuteen valoon. Monien mielestä kuollut apina ei edes ollut alkuperäinen Cheetah.

Cheetah esiintyi ensimmäisissä Tarzan-elokuvissaan vuosina 1932 – 1934. Maailmanlaajuiseksi supertähdeksi noussut Cheetah oli ylivoimaisesti maailman tunnetuin apina. Mikäli tiedot pitävät paikkansa, oli Cheetah myös maailman pisimpään vankeudessa elänyt lajinsa edustaja.

Liberiassa syntynyt apina vietti hyvin ansaittuja eläkepäiviään Floridassa sijaitsevassa The Suncoast Primate Sanctuary -hoivakodissa, jossa asuu lukuisia muitakin apinoita. Siellä sen kerrotaan myös menehtyneen.Kuva: Splash

Väitteitä Cheetahin kuolemasta ei voida varmuudella kiistää eikä vahvistaa. Apinaan liittyvät asiakirjat tuhoutuivat vuonna 1995 sattuneessa tulipalossa. Hollywood-lähteiden mukaan Tarzanin apinaa esitti aikoinaan myös Mr. Jiggs -niminen apina, joka kuoli jo vuonna 1938. Washington Post uutisoi muutama vuosi sitten, että Cheetah ei olisi ollut todellisuudessa tarpeeksi vanha ollakseen mukana elokuvissa jo 1930-luvulla.