Sankarillinen nainen pelasti hevosensa hengen – katso kuvat

Ohhoh! Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Monet lemmikkien omistajat ovat valmiita tekemään mitä tahansa eläintensä eteen. Näin ajattelee myös australialainen Nicole Graham, jonka hevonen upposi ratsastusretken aikana yllättäen juoksuhiekan tapaiseen mutakuoppaan.

Nainen oli ollut ratsastamassa tyttärensä kanssa Astro-hevosellaan rannalla Etelä-Melbournessa, kun 18-vuotias hevonen upposi yhtäkkiä rannan mutaan. Ennen kuin nainen ehti huutaa varoitusta, myös hänen tyttärensä pienempi hevonen ehti jumittua osittain kiinni mutalammikkoon.

Rohkea äiti pelasti tyttärensä ja tämän hevosen pinteestä, mutta Astroa hän ei saanut omin voimin irti. Pyristelyiden seurauksena hevonen oli nimittäin vain syvemmällä mutalammikossa. Tyttären juostessa hälyttämään apua Graham jäi hevosen viereen mutaan seisomaan, sillä hän ei halunnut jättää hevostaan yksin nousuveteen. Katso kuvat tästä.

Urhea nainen seisoi mutaan uponneena kolmen tunnin ajan hevostaan rauhoitellen, kunnes auttajat saapuivat paikalle. Palomiehet nostivat hevosen traktorilla ylös ja eläinlääkärit tarkistivat sen tilan. Tämä tapahtui vain minuutteja ennen kuin nousuvesi olisi hukuttanut hevosen alleen.

– Astro selvisi tällä kertaa pelkällä säikähdyksellä ja vedenhukalla, monet hevoset eivät ole yhtä onnekkaita. Ilman omistajansa apua hevosen mahdollisuudet selvitä vaaratilanteesta olisivat olleet paljon pienemmät, eläinlääkäri Stacey Sullivan kertoi Daily Mailille.