Asiantuntijat varoittavat: Nämä suosikkiherkut voivat olla vaarallisia

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Ruokakauppojen valikoima on viime aikoina herättänyt keskustelua. Markkinoille on tullut erilaisia teoksia, joissa kyseenalaistetaan elintarvikkeiden turvallisuus. Ruotsalaisen Mats-Eric Nilssonin Aitoa ruokaa -kirjassa esimerkiksi hyökätään vahvasti ruokien sisältämien lisäaineiden kimppuun.

Äskettäin nousi kohu Suomessa, kun Kuluttajaliitto kertoi HK ja Atria-ruokatalojen myyvän jauhelihapihveinä pihvejä, jotka sisältävät pääasiassa kananlihaa ja -nahkaa. Nyt ravintoasiantuntijat ovat paljastaneet ruoat, joita ei missään nimessä kannattaisi syödä.

Asiantuntijoiden mukaan eräs pahin mahdollinen ruoka on vähäkalorinen jogurtti, koska se sisältää yleensä joukon keinotekoisia makeutusaineita. He eivät koskisi pitkällä tikullakaan tavallisiin pakattuihin juustonpaloihin, koska ne ovat usein vahvasti prosessoituja.

Yllättävää on myös, että monet pullotetut salaattikastikkeet saavat asiantuntijoilta täystyrmäyksen. Kiellettyjen ruoka-aineiden listalta löytyvät lisäksi makeat juomat kuten limonadit, jääteet ja hedelmäjuomat, sillä ne on yleensä makeutettu keinotekoisesti.

Glamour-sivuston mukaan aamiaismuroissa piilee prosessoitua soijaproteiinia, joka ei tee ihmiselle hyvää. Lihansyöjiä saattaa harmittaa, kun suurin osa lihaleikkeleistä sisältää syöpää aiheuttavia määriä nitraattia ja natriumia.

Kommentoi Facebookissa

Uusimmat