New York kielsi tupakoinnin puistoissa ja rannoilla – kovat sakot luvassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tupakan vastainen taistelu on edennyt länsimaissa hienosti viimeisen 15 vuoden aikana. Tupakointi on vähentynyt dramaattisesti ja siitä on tullut jopa epätrendikästä. Nyt maailman suurimpiin kaupunkeihin lukeutuva New York näyttää mallia tulevalle, sillä se on kieltänyt tupakoinnin puistoissa ja rannoilla.

Kaupungin tähänkin saakka mittava tupakointikielto on nyt laajennettu koskemaan peräti 178 uutta julkista puistoa, ranta-aluetta ja leikkipuistoa sekä 35 nähtävyyttä. Tähänkin mennessä monet suositut paikat, kuten Times Square ja Coney Island, ovat kuuluneet tupakointikiellon piiriin. Kieltoalueella tupakoiville määrätään 250 dollarin sakko.

– Puistojemme ja historiallisten nähtävyyksiemme tulee olla terveellisiä ja puhtaita paikkoja vieraillemme. Erityisesti nuorille vieraillemme, puistoista vastaava Rose Harvey kertoi New York Post -lehdelle.