Romanirikolliset uivat rahassa – kirjaimellisesti! Katso kuvat

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Romanikerjäläiset ja romanien tekemät ryöstöt ja varkaudet ovat olleet Suomessakin puheenaiheena jo vuosia. Tilanne on kuitenkin vain pahentunut vuosi vuodelta, kun esimerkiksi kerjäämistä ei ole saatu vieläkään kiellettyä. Tilanne on kuitenkin Suomea pahempi ainakin Britanniassa.

Brittiviranomaisten mukaan romanirikolliset ovat tekijöinä yhdeksässä kymmenestä pankkiautomaatilla tapahtuneesta huijauksesta. Yhteensä rikokset tuottivat vuodessa arviolta 30 miljoonaa puntaa. Vastaava rikosvyyhti paljastui taannoin myös Suomessa, jossa pankkiautomaatteihin oli naamioitu kameroita ja kortinlukijoita.

Brittiviranomaiset ovat nyt jäljittäneet rahavirrat itäisessä Romaniassa sijaitsevaan Bacaun kaupunkiin. Alueen ”bruttokansantuotteesta” yli 70 prosenttia on rikollisesti hankittua rahaa. Nyt brittipoliisi on julkistanut valokuvia epältyjen kodeista Bacaussa. Katso kuvat tästä. Eräässä kuvassa nähdään kuinka pikkulapsi kirjaimellisesti ui rahassa. Kuvat ovat vuonna 2008 vangitun Adu Bunun kodista. Hän varasti noin 2.000 pankkikortin tiedot ja varasti tileiltä 1,5 miljoonaa euroa.