Astronomi: Avaruusoliot eivät orjuuttaisi Maan asukkaita

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Elokuvateollisuus käsittelee usein ajatusta Maan ulkopuolisesta elämästä kuvaamalla avaruusolioiden väkivaltaisia hyökkäyksiä pallollemme. Nyt eräs aiheeseen perehtynyt astronomi on kuitenkin esittänyt vastakkaisen näkökulman siitä, mitä voisi tapahtua avaruusolioiden saapuessa Maahan.

Space-sivuston mukaan astronomi Jill Tarter on kertonut, kuinka hän uskoo vahvasti etteivät avaruusoliot haluaisi orjuuttaa ihmisiä. Maan ulkopuolisen elämän etsimiseen keskittyvää Center for SETI -järjestöä ohjaava Tarter ei myöskään usko, että ulkopuoliset elämänmuodot haluaisivat vahingoittaa Maan asukkaita.

Astronomi perustaa uskomuksensa siihen, että avaruusolioilla olisi käytössään niin kehittynyttä teknologiaa, etteivät ne tarvitsisi ruokaa, orjia tai muita planeettoja käyttöönsä. Tarterin teoria on ristiriidassa maailmankuulun kosmologin ja teoreettisen fyysikon Stephen Hawkingin näkemyksien kanssa. Hawkingin mukaan Maan ulkopuoliset elämänmuodot ovat todennäköisesti saalistavia ja Maan voimavaroja hyväksikäyttäviä.

– Jos avaruusoliot tulisivat tänne, se olisi ainoastaan tutkimusretki. Ottaen huomioon universumin iän, me emme myöskään todennäköisesti olisi heidän ensimmäinen kohtaaminen ulkopuolisen elämänmuodon kanssa, Tarter selittää omaa teoriaansa.