Arttu Wiskari yllättyi menestyksestä: ”Tässä ei olla mitään kauniita poikia”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suosikkilaulaja Arttu Wiskari nousi viime kesänä vaudilla listojen kärkisijoille Tuntematon potilas -jättihitillään. Viikonloppuna tähtiartisti esiintyi Tampereella Tammerkosken sillalla -tapahtumassa.

Pitkään musiikkia tehnyt Arttu Wiskari teki lopulta läpimurtonsa viime kesänä Tuntematon potilas -hitillään. Ennen sitä hänen Mökkitie-kappaleensa oli kuitenkin jo saanut runsaasti radiosoittoa, vaikka artistilla ei ollut vielä levytyssopimusta.

– Vuonna 2010 Mökkitie tuli ensin. Ei se nyt ollut mikään järjetön hitti, mutta se oli ensimmäinen biisi, joka alkoi soimaan radiossa ilman mitään levy-yhtiötä tai sen kummempaa apua. Timo Niemi oli meidän promoottorina silloin ja teki ihan huippuhyvää duunia viemällä biisin radioon, kun meillä ei ollut levy-yhtiötä. Saatiin niin sanotusti pää auki ja sen jälkeen tuli Tuntematon potilas, Arttu Wiskari muistelee.

Tuntematon potilas nousi hetkessä vuoden suurimpien hittien joukkoon. Sellainen on uudelle artistille harvinainen saavutus.

– Se tuli tosi isona yllätyksenä. Se oli vuoden kymmenenneksi soitetuin biisi. Siellä oli tottakai Hollywood Hillsejä ja tämmöisiä mitä oli julkaistu aikaisemminkin. Se oli tosi iso yllätys, että ihan uusi artisti pystyy lähtemään noin hyvin liikenteeseen. Tässä ei kuitenkaan olla mitään kauniita poikia tai mitään eikä ole ollut mitään imagonrakennusta, vaan perus läskiperseisiä suomalaisia miehiä, jotka tekee vähän musaa totuuspohjalta tarinankerrontana. Se on tosi suuri kunnia.