Happoradio hittiyhtye jää pitkälle tauolle: ”Voin toteuttaa musiikilliset perversioni”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suosittu suomalainen Happoradio-yhtye täytti maaliskuussa kymmenen vuotta. Pitkän ja monipuolisen uran varrelle on mahtunut monenlaisia hyviä keikkakokemuksia, mutta toki myös hieman nolompia sattumuksia. Stara tapasi yhtyeen viikonloppuna Riihimäki Rockissa, jossa yhtye kertoi jäävänsä pitkälle tauolle.

Happoradio tekee kesällä noin parikymmentä keikkaa, ja kesäkiertue päättyy 4. elokuuta Helsinkiin. Sen jälkeen vuorossa on tauko, jonka pituudesta ei vielä ole tietoa. Yhtyeen Aki Tykki kertoi, että tauko voi venyä hyvinkin pitkäksi.

– Voi olla että esimerkiksi ensi kesänä ei vedetä yhtään keikkaa. Nyt on vaan kerta kaikkiaan pidettävä tauko. Kunnioitan sellaisia pitkän linjan yhtyeitä kuin Klamydia tai Yö. Ne vetää vuosikymmenienkin jälkeen iloisina ja hyvällä energialla. Happoradio on todella tärkeä bändi minulle. Voin toteuttaa musiikilliset perversioni tässä, mutta tauko on pidättävä nyt sillä haluan että tämä jatkuu, Aki Tykki kertoi.

Samalla suosikkiartisti paljasti myös takavuosien festarikokemuksiaan. Eräilläkin festivaaleilla hänellä oli mukanaan ainoastaan yhdet kalsarit ja purkki hernekeittoa.

– Kalsarit tuli vaihdettua, mutta eväät jäi syömättä. Eka yö tuli nukuttua teltassa, mutta tokan yön nukuin Turun juna-asemalla. Oli hieman likainen olo sillä reissulla.

Happoradio julkaisee ensi syksynä uuden kokoelmalevyn, jossa kuullaan vanhojen tuttujen hittien lisäksi myös uutta materiaalia. Happoradiolta ei ole tulossa uutta kokoelmaa bändin siirtyessä tauolle. Pahoittelemme väärää tietoa.