Sinkkuelämä tulee kalliiksi – avioparit säästävät enemmän

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Moni ihminen tavoittelee unelmiensa avioliittoa sydämen valitun kanssa. Romanttisen lopun lisäksi liitolla on nyt myös järkeviä käytännön syitä. Nyt erään tutkimuksen mukaan avioliitossa elävät britit säästävät keskimäärin 68 puntaa, eli 90 euroa, kuukaudessa elinkustannuksissa verrattuina sinkkuna eläviin ystäviinsä.

Yhteisen talouden jakaminen tuo pariskunnille monia hyötyjä. 57 prosenttia pariskunnista toteaa, että heidän aviomiehensä ja vaimonsa rohkaisevat heitä nalkutuksellaan laittamaan rahaa sivuun. 15 prosenttia naisista omaksui säästäväiset elintavat, jos he sattuivat olemaan naimisissa tuhlaajamiehen kanssa.

Miehet säästävät kuukaudessa keskimäärin 85 puntaa, eli 114 euroa, partnerinsa vaikutuksesta. Usein miehet joutuvat suhteissaan vähentämään autoiluun ja juhlimiseen kuluttamaansa rahaa, joten he säästävätkin isoja summia vakiinnuttuaan. Nuoret 25-34 -vuotiaat miehet olivat tutkimuksen mukaan vaikutusalttiimpia kumppaninsa säästämisinnolle, ja säästivät 100 puntaa, eli 130 euroa kuukaudessa.

Yksi viidesosa briteistä kertoo säästävänsä lähes 200 puntaa, eli 270 euroa kuukaudessa. Tämä tekee yhteensä 2.400 puntaa, eli 3200 euroa vuodessa. Tutkimus vahvisti tutun oletuksen, jonka mukaan raha on koetinkivi monessa suhteessa.

Noin puolet naisista uskoo, että parisuhteen kulut jaetaan perheessä tasan. Miehistä kuitenkin vain yksi neljäsosaa on tästä asiasta samaa mieltä. Vain kuusi prosenttia tutkimukseen osallistuneista 16-24 -vuotiaista on sitä mieltä, että suhteessa raha-asioista pitäisi keskustella avoimesti, uutisoi Daily Mail -sivusto.