Michael Monroe: ”Mä oon vaan laulaja, enkä mikään akrobaatti”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Suomen kansainvälisesti tunnetuin ja arvostetuin rocktähti Michael Monroe on 50-vuotias, mutta miehellä riittää yhä energiaa vaikka nuoremmille tähdille jaettavaksi. Pitkän uran aikana vauhdikkaat keikat ovat ottaneet myös veronsa useina loukkaantumisina.

Stara tapasi Michael Monroen Tampereen Pakkahuoneen backsgatella. Haastattelussa supertähti muisteli keikoilla ja keikkamatkoilla tapahtuneita tapaturmia. Aikoinaan Japanin Osakassa Monroe oli esiintymässä Slashin keikalla ja mietti pitäisikö hänen kiivetä lavarakenteisiin vai juosta miksauspöydälle ja antaa yleisölle ylävitoset.

– Päätin juosta. Jotenkin mä vaan takaisin tullessa liukastuin ja lensin selkä edellä barrikadin aitaan. Kaksi kylkiluuta meni poikki. En ollut aiemmin murtanut kylkiluita, joten en tiennyt mitä se oli. Hotellihuoneella en pystynyt makaamaan muuten kuin selällään varovasti, Michael Monroe muistelee kokemustaan.

Onnettomuutta seuraavana aamuna laulajalla oli tärkeä keikka Tokiossa, jossa mies esiintyi tuskistaan huolimatta täysillä. Esiintymisen jälkeen matka jatkuikin sairaalaan. Pian oli kuitenkin uuden loukkaantumisen aika.

– Juuri kun olin parantumaisillani tuosta tilanteesta, meillä oli pieni kiertue Ruotsissa ja Suomessa. Se päättyi tänne Pakkahuoneelle, ja kolmanneksi viimeisen I Wanna Be Loved -biisin aikana kiipesin ylös lavarakenteisiin. En tiedä mitä siinä kävi, mutta sekunnissa olin sitten neljä metriä alempana lattialla. Matkalla lattialle läväisin selkäni lavan reunaan, Monroe kertoi Staralle.

Tuolloin tähti onnistui rikkomaan toisen puolen selästään. Taas oli pari kylkiluuta rikki ja pitkä toipuminen edessä. Parin viikon päästä oli vuorossa keikkoja Motörhead-yhtyeen kanssa, jotka rokkari veti raa’asti sisun voimalla.

– Kyl mä mietin silloin, että mä oon sentään vaan laulaja, enkä mikään akrobaatti, Monroe kiteytti.