Tutkimustulos hämmästyttää: Seksiviestit nuorille pettämistä, seksi ei

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Nykyään on yhä yleisempää lähetellä kiinnostuksen kohteina oleville henkilöille tekstiviestejä. Tavan ovat omaksuneet myös jotkut varatut yksilöt. Äskettäin Michelle Keegan päätti suhteensa Wanted-yhtyeen laulajan Max Georgen kanssa, kun mies tekstaili tuhmuuksia toisille naisille.

Nyt erään brittiläisen tutkimuksen mukaan pikkutuhmat viestitkin voidaan luokitella lähes seksiaktin veroiseksi petokseksi parisuhteessa. Lähes puolet nuorista ihmisistä pitää nimittäin seksitekstareita ja sosiaalisessa mediassa lähetettyjä tuhmia viestejä pettämisenä. Illicit Encounters -sivuston mukaan 47 prosenttia 18 – 24 -vuotiaista, ja 50 prosenttia 25 – 34 -vuotiaista tutkimukseen vastaajista ajatteli näin.

Nuoremmalla sukupolvella on selvästi tiukempi suhtautuminen härskeihin viesteihin, sillä vanhemmista vastaajista vain 44 prosenttia piti tuhmia viestejä varsinaisena pettämisenä. Nuoret pitivät esimerkiksi helpommin flirttailua ja vastakkaisen sukupuolen kiusoittelua pettämisenä kuin yli 55-vuotiaat vastaajat.

Vanhemmalla sukupolvella oli kuitenkin ehdottomampi näkökulma itse seksiaktiin. 90 prosenttia keski-ikäisistä ajatteli parisuhteen ulkopuolista seksiä pettämiseksi, kun taas vain 68 prosenttia nuorista aikuisista yhtyi mielipiteeseen. Sivuston edustajan Rosie Freeman Jonesin mukaan asenteet uskottomuutta kohtaan ovat muutoksessa.

– Vanhemmat sukupolvet erottavat eron flirtissä ja seksin harrastamisessa. Nuorille kaikki pettämisen muodot ovat samanarvoisia, kertoo Rosie Freeman sivustolla.

Nuoret vastaajat suhtautuvat ehkä pettämiseen rennommin, mutta he eivät anna kuitenkaan helposti anteeksi pettämistä. Vain 17 prosenttia nuorista vastaajista yrittäisi selvittää tilannetta pettämispaljastuksen jälkeen. Vanhempi sukupolvi oli valmiimpi sitoutumaan suhteeseen vaikeina ja koettelevinakin aikoina, jolloin kumppani jäi kiinni pettämisestä.

Nuoret antoivat helpommin pettämisen anteeksi, jos tilanteeseen liittyi alkoholin liikakäyttöä. Uskomatonta kyllä, 48 prosenttia heistä sanoi, ettei pettämistä lasketa, mikäli se tehdään humalatilassa. Vanhemmat vastaajat eivät hyväksyneet pettämistä alkoholin vaikutuksen alaisena.