Näetkö märkiä seksiunia? Tätä ne tarkoittavat oikeasti

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Unia on tutkittu ihmiskunnan historiassa jo vuosituhansien ajan. Oman panoksensa mieltä kutkuttavaan aiheeseen tarjosivat kuuluisat psykologit Sigmund Freud ja Carl Jung, jotka pohtivat unien symbolista ja seksuaalista tasoa.

Nyt Self-lehti paljastaa yksiselitteisesti mitä seksiunet voivat paljastaa näkijästään. Monet ihmiset ovat nähneet selittämättömiä, hikisiä unia, joissa he harrastavat seksiä tuntemattomien ihmisten kanssa. Yhtä usein seksiunissa vilahtelevat arvaamattomat petikumppanit, jotka voivat saada unennäkijän hämmentymään herättyään. Unissa on irrationaalisia elementtejä ja myös seksiunet saattavat yllättää outoudellaan.

Unissa seksuaalisuus pääsee vapautumaan estoistaan, joten todelliset piilotetutkin fantasiat tulevat esiin. Olipa unen aiheena yhdyntä presidentin kanssa tai yllättävät, vaihtuvat rakastajat metsätiellä, on hyvä pysähtyä unen äärelle pohtimaan sen merkitystä. Uni kertoo aina jotain merkityksellistä näkijänsä piilotajunnasta.

Unien tulkinta herättää kiistanalaisia pohdintoja siitä huolimatta, että aihetta on tutkittu jo pitkiä aikoja. Psykiatrit käyttävät usein istunnoissaan tulkintaa intuitiivisena työkaluna, jolla voi päästä käsiksi asiakkaan sisäisiin ristiriitoihin. Seksiunen merkityksen selvittäminen voi asiantuntijoiden mukaan parantaa henkilön seksielämää, koska se vihjaa torjutuista tarpeista ja haluista.

Nainen saattaa esimerkiksi uneksia seksistä postimiehen kanssa, mutta tämä ei välttämättä tarkoita sitä, että hänen himonsa kohdistuisi kyseiseen henkilöön. Eksperttien mukaan ihminen itse onkin paras tulkitsija, joka voi ymmärtää mistä kihelmöivä uni todellisuudessa kertoo. Todennäköistä on, että uni avaa näkijän sen hetkistä elämäntilannetta jollakin tavalla.

Osalle ihmisistä seksiunet eivät symbolisoi lainkaan seksiaktia, vaan muunlaisia psyyken sisäisiä teemoja. Niillä voi olla symbolinen merkitys, joka kertoo tukahdutetuista tunteista. Seksiunien voidaan ajatella kertovan aina jotain vapautumisesta, sillä onhan aktin huipentumana tapahtuva orgasmi eräänlainen lopullinen antautuminen.

Eräs lehden artikkelissa mainittu nainen näki esimerkiksi unta, jossa hän koki seksuaalista mielihyvää hevosella ratsastamisesta. Unessa oli myös hänen naimisissa oleva ihastuksensa kohde, joka suhtautui nautintoon välinpitämättömästi. Tässä tapauksessa uni tulkittiin siten, että se kertoikin naisen syyllisyydentunteesta, jota hän kantoi kasvavasta ihastuksestaan varattua miestä kohtaan.