Ufojen suosikkipaikka selvisi: ”Ennätysmäärä havaintoja”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Maan ulkopuoliset asukit ovat herättäneet ihmisten uteliaisuuden jo pitkän aikaa, ja ufohavaintoja tehdäänkin vuosittain ympäri maailmaa. Nyt alieneiden kerrotaan kuitenkin löytäneen uusi suosikkikohteensa, sillä erityisen usein ufoja tavataan nykyisin Kanadassa.

Uusimman raportin mukaan viime vuonna Kanadassa merkittiin ylös lähes tuhat ufohavaintoa. Tällä lukemalla kanadalainen havaitsi ufon kolmisen kertaa päivässä. Yli puolet havainnoista oli jonkinlaisia taivaalla näkyviä valoja, uutisoi Daily Mail -sivusto.

Valot olivat eri muotoisia ja vaihtelivat bumerangin muodosta soikeisiin ja pyöreisiin välähdyksiin. Raportin mukaan kaikilla näillä ihmisten huomaamilla valoilla ei ole mitään selkeää selitystä. Suuri osa havainnoista saattoi tutkimuksen mukaan olla myös pelkkiä katuvaloja tai lentokoneita, mutta kahdeksan 986 havainnosta arvioitiin erittäin todennäköisiksi ulkoavaruuden vierailijoiksi.

Useasti ufohavaintojen antajat ovat lentokoneen kuljettajia, poliiseja tai muita hyvän harkintakyvyn omaavia henkilöitä, mikä tekee tapauksista entistä salaperäisempiä. 11 prosenttia Kanadan ufohavainnoista on selittämättömiä, mutta kukaan havainnon tekijöistä ei ollut kokenut aitoa alienkontaktia. Yleisestä harhaluulosta poiketen kaikki ufotapaukset eivät sisällä lainkaan kontaktia maan ulkopuolisten kanssa.