Television parhaiten tienaavat listattiin – yllätysnimi ykköseksi

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Viihdemaailma rankkaa aika ajoin parhaiten tienaavia julkkiksiaan. Nyt amerikkalaisen television hyvätuloisin tähti on valittu, ja tittelin sai kantaakseen Miehen puolikkaat –televisiosarjan näyttelijä Ashton Kutcher.

Vauhdikkaista yksityiselämänsä käänteistä tunnettu komistus tienaa tällä hetkellä ohjelmasta 700.000 dollaria, eli 595.000 euroa, per jakso. 34-vuotias näyttelijäkomistus astui vasta äskettäin Charlie Sheenin saappaisiin kyseisessä komediasarjassa, kun sen entinen päätähti jouduttiin hyllyttämään alkoholiongelmansa vuoksi. Sheen sai tosin peräti kaksi miljoonaa dollaria jaksolta, eli lähes kolminkertaisen palkan Kutcheriin verrattuna.

Kutcherin jälkeen parhaiten palkattu televisiotähti on NCIS-poliisisarjan Mark Harmon. Hän tienaa 500.000 dollaria, eli 425.000 euroa, jokaisesta näyttelemästään jaksosta. Listan palkkakuningatar on Greyn Anatomia -sarjasta tuttu Ellen Pompeo, jolle maksetaan yhdestä jaksosta 350.000 dollaria, eli 290.000 euroa.

Parhaiten tienaavien televisiotähtien listalle pääsivät myös muun muassa naistähdet Kaley Cuoco, Lucy Liu ja Lea Michele. TV Guide -lehden tekemän tutkimuksen mukaan televisiostudiot pystyvät edelleen pitämään päätähtiensä palkat paljon alempana, kuin mitä näyttelijät saavat elokuvarooleista. Televisionäyttelijän keskipalkka on noin 30.000 dollaria, eli 25.000 euroa, jaksolta.