Dog-palkkionmetsästäjän Big Brother pieleen – sai porttikiellon koko maahan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalaisillekin televisiokatsojille Mieheni on palkkionmestästäjä -realitysarjasta tunnetuksi tullut Duane ”Dog” Chapman oli televisioruuduissa kovaotteinen palkkionmetsästäjä. Toukokuussa kuultiin, että miehen ja hänen perheensä tähdittämä sarja tullaan yllättäen lopettamaan.

Duane Chapmanin vastoinkäymiset eivät ole suinkaan loppuneet hittisarjan äkilliseen päättymiseen. Realitytähden oli nimittäin määrä matkustaa Lontooseen osallistuakseen Celebrity Big Brother -sarjaan muiden julkkisten kanssa, mutta joutui perumaan pestinsä, kun häneltä evättiin Iso-Britannian viisumi.

Syynä päätökseen oli vanha vankilatuomio, joka miehelle langetettiin jo vuonna 1977 Texasissa, kun hän oli läsnä ystävänsä tappaessa huumekauppiaan. Chapman pääsi kuitenkin vapaaksi jo 18 kuukauden päästä tuomion langettamisesta.

– Se on jotain, joka seuraa sinua koko elämäsi ajan, vaikka muuttuisit kuinka paljon ihmisenä. 70-luvun Texasissa sinun ei tarvinnut kuin olla paikalla tekohetkellä ja sinut tuomittiin syylliseksi. Liikuin väärässä porukassa noihin aikoihin, realitytähti tilitti Yahoo News -nettisivustolle.

Kahdeksan tuotantokautta jatkunut Mieheni on palkkionmetsästäjä -sarja kohtasi ainakin toistaiseksi tiensä pään, kun A&E-televisioyhtiö ei suostunut tekemään sopimusta enää sarjan yhdeksännestä tuotantokaudesta. E! Onlinen mukaan sarjan lopettamiselle ei ole kerrottu mitään tiettyä yksittäistä syytä. Huhuja lopettamisen taustoista kuitenkin liikkuu. Sarjan tähdet ovat esimerkiksi saaneet tappouhkauksia, joita FBI tutkii parhaillaan.