Rocktähden raju syytös: Presidentti Obama lavasti Yhdysvaltojen joukkomurhat

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Megadeth on yhdysvaltalainen metalliyhtye, joka on myynyt maailmanlaajuisesti yli 30 miljoonaa albumia. Yhtyeen perusti Dave Mustaine, kun hänet erotettiin Metallicasta päihdeongelmien ja aggressiivisuuden vuoksi.

Nyt Dave Mustaine on aiheuttanut kohua Yhdysvaltain presidentti Barack Obamaa koskevilla kovilla syytöksillään. Megadethin taannoisella keikalla Singaporessa rokkari väitti Obaman lavastaneen viimeaikaiset verilöylyt Yhdysvalloissa ajaakseen läpi puolueensa kannattaman lakiesityksen tiukemmasta aselaista.

– Kotimaassani presidentti yrittää kieltää aseet, joten hän lavasti kaikki ne murhat, kuten ammuskelut elokuvateatterissa Coloradossa ja Sikh-temppelissä Wisconsinissa. En tiedä haluanko asua Yhdysvalloissa koska se näyttää muuttuvan natsivaltioksi, Mustaine julisti neljäminuuttisessa puheessaan Megadethin keikalla.

Dave Mustaine tunnettiin vielä 90-luvulla Barack Obaman demokraattipuolueen kannattajana. Rokkari kuitenkin käänsi kelkkansa konservatiivisempaan puoleen tultuaan myöhemmin uskoon. 1980-luvulla Megadeth oli yksi thrash metalin ”neljästä suuresta” nimestä Metallican, Slayerin ja Anthraxin ohella. Mustaine julkaisi viime vuonna omaelämäkertansa Mustaine – Heavy Metal, jossa mies kertoi avoimesti huume- ja alkoholiongelmistaan. Mustaine tunnetaan myös katkerista tilityksistään koskien 30 vuoden takaisia potkujaan Metallicasta.