HIM julkaisee XX-kokoelman 20 vuoden uransa kunniaksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maamme menestyneimpiin yhtyeisiin niin kotimaassa kuin kansainvälisillä markkinoilla lukeutuva HIM juhlistaa tänä vuonna 20-vuotista olemassa oloaan julkaisemalla kokoelman XX – Two Decades of Love Metal.

Kyseessä on yhtyeen ensimmäinen kokoelma, joka kattaa heidän koko uransa. Juhlakokoelma sisältää myös yhden uuden kappaleen, Strange World. Artistinimeä Ke käyttävä Kevin Grivois julkaisi kappaleen 90-luvulla, mutta Suomessa kappaletta ei ole ollut saatavilla aiemmin. Strange World julkaistaan digitaalisesti perjantaina 21. syyskuuta.

Kun yhtye perustettiin 90-luvun alussa, nimenä oli His Infernal Majesty, josta myöhemmin alettiin käyttää lyhennettä HIM. HIM aloitti kutsumaan musiikkiaan love-metalliksi jo vuonna 1996. Yhtye saavutti ensimmäisenä suomalaisena yhtyeenä Yhdysvalloissa kultalevyn albumillaan Dark Light. HIM on myös myynyt platinaa ja kultaa saksankielisissä maissa ja hopeaa muun muassa Isossa-Britanniassa Love Metal –albumillaan. Yhtyeen levyjä on myyty maailmanlaajuisesti yli viisi miljoonaa kappaletta.