Televisiosarjan tarinasta tuli yllättäen totta – poliisi teki etsintäkuulutuksen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suositussa Breaking Bad -hittisarjassa seurataan viisikymppistä Walter White -nimistä opettajaa ja tämän edesottamuksia, kun hän viettää kaksoiselämää valmistaen amfetamiinia entisen oppilaansa Jesse Pinkmanin kanssa elättääkseen perheetään.

Bryan Cranstonin tähdittämä sarja on ollut suuri arvostelu- ja katsojamenestys, ja se pyörii Amerikassa parhaillaan viidettä ja viimeistä tuotantokauttaan. Nyt outo yhteensattuma on herättänyt hämmennystä mediassa.

Tosielämä matkii joskus taidetta, kuten nyt Tuscaloosan kaupungissa Alabamassa. Siellä 55-vuotias oikea Walter White -niminen mies on nimittäin asetettu etsintäkuulutetuksi amfetamiinin valmistuksesta ja myynnistä. Miehen nimi on siis sama kuin suosikkisarjassa.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun tosielämän tapahtumat osuvat omituisen lähelle AMC-kanavan hittisarjaa. Viime syyskuussa kalifornialainen 45-vuotias tiedeaineiden opettaja Stephen Kinzeys jäi kiinni kaksoiselämän viettämisestä, johon kuului muun muassa amfetamiinin valmistus. Pari kuukautta myöhemmin 74-vuotias matematiikan professori pidätettiin Bostonissa oman amfetamiinilaboratorion pyörittämisestä kotonaan poikansa kanssa.