Hämmentävä ilmiö: Nuoret naiset kiristävät vaginaansa leikkauksella

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Viime vuosina Hollywoodin suunnalta on tuulahtanut naisväestön keskuuteen uusi trendi, jossa synnyttäneet naiset korjaavat löystynyttä vaginaansa leikkauksella. Nyt villitys on levinnyt nuorten naisten keskuuteen yllättävän syyn takia.

Jopa teini-ikäiset neidot haluavat suorittaa kyseisen operaation, koska he uskovat sen lisäävän seksuaalista nautintoa. Sukupuolielinten ulkonäön kohentaminen on myös toinen nuorten kiinnostukseen vaikuttava syy. Lääkärit ovat huolissaan siitä, että aiemmin lähinnä 30 – 45-vuotiaille naisille suoritettu leikkaus kiinnostaa tällä hetkellä niin nuorta väestöä.

Heidän mukaansa trendi hämmentää teinien käsitystä normaaliudesta. Kriitikot uskovat, että villitys vain kasvattaa naisten paineita fyysisen virheettömyyden suhteen. Useiden kirurgien mukaan suuri osa potilaista on saanut leikkaukseen kimmokkeen internet-pornosta ja median vaikutuksesta.

– Tämä on todella huolestuttavaa, sillä muoti-ilmiö vetoaa yhä nuorempiin ihmisiin, jotka ovat teini-iässä. Kuulin erään äidin vievän 16-vuotiaan tyttärensä operaatioon, ja hänen 11-vuotias lapsensa halusi myös osallistua siihen. Se ei ole oikein, kertoo gynekologi Cheryl B. Iglesia Obstetrics and Gynecology -lehdelle.

Vaginaleikkauksen kustannukset liikkuvat 2.500 dollarin, eli noin 2.000 euron, ja 12.000 dollarin, eli 10.000 euron, välimaastossa. Operaatio ei ole riskitön, sillä se voi epäonnistuessaan aiheuttaa tulehduksia, arpeutumista, kipua ja tuntoaistimusten menettämistä sukupuolielinten alueella. Vuonna 2011 yli 2.100 amerikkalaista naista hakeutui Amerikan Plastiikkakirurgien liiton mukaan kyseiseen leikkaukseen.