Häätrendi muuttui – morsiamen isä pääsee jatkossa vähemmällä

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Vanhan perinteen mukaisesti morsiamen isä kustantaa tyttärensä häät. Nykyaikana moniin traditioihin tulee muutoksia, kun ihmiset haluavat tehdä asiat persoonallisella tyylillään. Niin on käynyt myös tälle tutulle perinteelle.

John Lewis Insurance -vakuutusyhtiön tekemän tutkimuksen mukaan vain yksi kymmenestä pariskunnasta odottaa morsiamen isän kaivavan kuvettaan häiden alla. Kyselytutkimukseen osallistui yli 2.000 brittiläistä pariskuntaa. Heistä yli puolet halusi kustantaa itse suuren päivänsä.

37 prosenttia vastanneista oli sitä mieltä, että molempien vanhemmat voisivat osallistua hääjuhlasta koituviin kuluihin. Vakuutusyhtiön markkinointijohtaja John Brady arvelee muutoksen johtuvan siitä, että häät ovat yhä kalliimpia. Ihmiset eivät tämän vuoksi ehkä haluakaan kasata juhlien koko loppusummaa morsiamen vanhempien harteille.

– Muutos voi myös johtua siitä, että vanhempana naimisiin menevät ihmiset ovat taloudellisesti itsenäisempiä. Joka tapauksessa ei voi olla huono asia, että pariskunnat pohtivat hääpäivänsä rahoitusta etukäteen, kertoo John Brady Daily Mail -sivustolle.