Upea video: Näin ihminen vanhenee 100 vuotta kolmessa minuutissa

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Verkossa ovat viime aikoina yleistyneet videot, joilla ihmiset ottavat itsestään tai läheisistään valokuvia, ja tekevät otoksista kollaasimaisia videopäiväkirjoja. Nyt hollantilainen elokuvantekijä on tehnyt hauskan videokollaasin sadan vapaaehtoisen avulla.

Jeroen Wolf otti valokuvia eri ikäisistä ihmisistä, joiden iät vaihtelivat vauvasta vaariin. Mies suostutteli kuvattavat paljastamaan oman ikänsä kameralle. Video käykin läpi sadan vuoden mittaisen ajanjakson vaivaisessa 2,5 minuutissa.

Wolf sai idean ”elämän matkan” kuvaamisesta vuonna 2011. Elokuvantekijä löysi suurimman osan vapaaehtoisistaan Amsterdamista, jossa hän kuvasi ihmisiä suoraan kadulla. Hän kertoi Daily Mail -sivustolle, että vaikeinta kollaasin tekemisessä oli hyvin nuorien ja vanhojen ihmisten saaminen mukaan projektiin.