Mies pukeutui Jokeriksi elokuvanäytökseen – poliisi pidätti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Christopher Nolanin ohjaama Yön ritarin paluu -elokuva sai ensi-iltansa 16. heinäkuuta New Yorkissa. Uuden Batman-teoksen ylle nousi äskettäin synkkä varjo, kun James Eagan Holmes -niminen mies tappoi 12 ihmistä Yhdysvaltojen Aurorassa kyseisen elokuvan yönäytöksessä.

Nyt eräs mies on herättänyt elokuvissa kävijöiden pelot huomiota herättävällä pukeutumisellaan. 21-vuotias Christopher Sides ilmestyi nimittäin elokuvanäytökseen Batman-elokuvien Jokeriksi pukeutuneena. Aurorassa tapahtuneen massamurhan vuoksi ihmiset reagoivat rauhalliseen mieheen yliherkästi.

Teatterin henkilökunta kutsui poliisin paikalle, mutta Sidesilta ei löytynyt aseita mukanaan. Mies ei myöskään ollut uhkaillut millään tavalla yleisöä, uutisoi Daily Mail -sivusto. Poliisit pidättivät Sidesin, mutta se johtui aivan toisesta tapauksesta. Mies ei ollut nimittäin ilmestynyt aikaisemmin oikeuteen saamiensa huumesyytteiden takia. ”Jokeri” hymyili kameroille pidätettäessä vaikuttaen huvittuneelta saamastaan huomiosta.

Poliisin mukaan Sides ei kyennyt antamaan kuulusteluissa selvitystä siitä, minkä vuoksi oli valinnut erikoisen asun elokuvailtaansa. Hän herätti ihmisten epäilyt lunastamalla lipun The Expendables 2 -elokuvaan ja norkoilemalla sitten teatterin ulkopuolella. Mies on ollut aiemmin hoidossa mielenterveysongelmien vuoksi. Sides on tällä hetkellä floridalaisella poliisiasemalla ja tekee yhteistyötä virkavallan kanssa.