Historiallisen suuri leffafloppi – tulossa käsittämättömät tappiot

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tuore lastenelokuva The Oogieloves in the Big Balloon Adventure nauttii kyseenalaista kuuluisuutta, kun se on ensi-iltaviikonloppunaan rikkonut ennätyksen – floppaamalla lipunmyynnissä ennennäkemättömällä tavalla.

Elokuva tuotti viikonloppuna Yhdysvalloissa 356.544 euroa yhteensä 2.160 valkokankaalla, eli keskimäärin vain noin 165 euroa per elokuvateatteri. Elokuvan tekeminen maksoi 16 miljoonaa euroa, kun taas markkinointiin ja levitykseen tuotantoyhtiö käytti liki 32 miljoonaa euroa. Suuri osa The Oogieloves -elokuvan budjetista kului julkkisten, kuten Toni Braxtonin, Jaime Presslyn ja Christopher Lloydin pieniin rooleihin.

Elokuva on aikaisemmin muun muassa Teletapit -lastenohjelman parissa työskennelleen Kenn Viselmanin tuotantoa. Viselman kertoi halunneensa tehdä ensimmäisen ”interaktiivisen lastenelokuvan”, joka antaisi lapsille mahdollisuuden laulaa ja tanssia samalla kun he katsovat elokuvaa.