Laulajatähti vararikossa – 5 miljoonan euron verovelat

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Amerikkalainen r&b-tähti R. Kelly kuuluu 1990-luvun menestyneimpiin miesartisteihin. Musiikkituottajana kannuksiaan ansainnut poppari muistetaan takavuosien pedofiliaskandaaleista.

Nyt miehen kerrotaan olevan suurissa verovaikeuksissa. Hän on nimittäin Yhdysvaltojen valtiolle velkaa yhteensä 6,2 miljoonaa dollaria, eli yli 5 miljoonaa euroa. 45-vuotias r&b-tähti on kerännyt velkasaldoaan jo vuodesta 2005 lähtien.

TMZ-sivuston mukaan tänä vuonna loppusummaan kirjattiin vuoden 2011 maksamattomista veroista muhkea 1,3 miljoonan dollarin, eli miljoonan euron lisä. Popparin kerrotaan kuitenkin suunnittelevan jo kiireesti velkojen takaisinmaksua.

– Hän ottaa tämän erittäin vakavasti ja on jo yhteydessä verovirastoon summan maksamisesta, kertoo R.Kellyn edustaja tähden verkkosivuilla.

R.Kelly tunnetaan parhaiten I Believe I Can Fly ja Bump n’ Grind -hiteistään. Mies sai taannoin useita syytteitä alaikäisiin tyttöihin sekaantumisesta. Vuonna 2002 julkaistiin videonauha, jolla Kelly harrasti seksiä poppari Sparklen 14-vuotiaan siskon kanssa. Tähti itse kiisti olleensa koko videolla.