Autotallista löytyi nelipyöräinen aarre – Mersusta maksettiin 3,5

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

75-vuotias brittimies on yllättynyt toden teolla, kun hänen autotallistaan löytyi varsinainen aarre. Vuosikymmeniä autotallissa pölyttynyt Mercedez-Benz on nyt myyty noin neljän miljoonan euron hinnalla.

Kyseessä oli vuonna 1928 rakennettu 680 S-tyyppinen Mercedez-Benz, joka oli kaiken lisäksi vieläpä ajokunnossa. Aikoinaan yhtenä maailman nopeimmista autoista tunnettu Mercedez-Benz oli ollut pölyyntymässä autotallissa vuodesta 1952 lähtien.

Auto kuului alunperin brittiarmeijan upseerille ja ensimmäisen maailmansodan veteraanille, joka ajoi sitä Brooklandsin autokilpailussa Surreyssä. Hän käytti autoaan vain vähän ennen kuolemaansa vuonna 1940, jolloin se siirtyi hänen Oxfordin yliopistossa opiskelleelle pojalleen. Auto unohtui sitemmin lukkojen taakse jossa se ehti pölyyntyä 60 vuoden ajan, vaikka sen mittariin oli ehtinyt kertyä vasta 13.478 kilometriä.

Auto huutokaupattiin sen huutokauppayhtiö Bonhams’in toimesta. Mercedez-Benzin lopulliseksi myyntihinnaksi tuli 2.801.500 puntaa, eli lähes 3,5 miljoonaa euroa. Lopullinen hinta oli lähes kaksinkertainen lähtöhintaan, joka oli noin 1,9 miljoonaa euroa.

– Auto kulki uskomattoman hyvin. Moottori oli hiljainen ja ajaminen sujui mukavasti. On lähes ennenkuulimatonta, että jollain perheellä on säilynyt tämän kaltainen auto 84 vuoden ajan. Se on kuin automaailman Mona Lisa, kommentoitiin Bonhams’-huutokauppayhtiöstä.