Ikivanha papyrus väittää: Jeesuksella oli vaimo!

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Kristillisen kirkon oppien mukaan Uuden testamentin päähenkilö Jeesus Kristus oli naimaton mies. Hänen suhteensa syntisenä naisena tunnettuun Maria Magdaleenaan on kuitenkin jo pitkään herättänyt historiantutkijoiden kiinnostuksen, ja monet ovatkin epäilleen heidän olleen itse asiassa pariskunta.

Nyt tutkijat ovat löytäneet ikivanhan papyruksen, jossa on tähän viittaavia todisteita. Papyruksen tekstissä Jeesus puhuu nimittäin seuraajilleen ”vaimostaan”. Tutkijat uskovat hänen tarkoittavan tällä Maria Magdaleenaa, uutisoi Daily Mail -sivusto.

Kirjoituksessa Jumalan poika puolustaa vaimoaan jonkinlaista kritiikkiä vastaan, ja sanoo tämän olevan hänen opetuslapsensa. Jeesus myös kertoo asuvansa kyseisen naisen kanssa. Papyruksen sisältö voi mullistaa kristilliset opit, sillä kirkko on vuosisatoja pyrkinyt maalaamaan uskoville kuvaa Maria Magdalenasta prostituoituna, joka herätti selibaatissa elävän Jeesuksen myötätunnon.

Koko katolisen kirkon pappien selibaattivaatimus perustuu nimenomaan Jeesuksen seksuaaliseen pidättyneisyyteen. Harvardin yliopiston tutkijat aikovat tehdä tarkkoja testejä varmistaakseen dokumentin aitouden. Tutkija Karen Kingin mukaan papyrus ei vielä todista sitä, että Jeesuksella oli todella vaimo. Hänen mukaansa se on kuitenkin todiste siitä, että alkuajan kristityt uskoivat Jeesuksella olleen vaimon.