Hohto-klassikko saa jatkoa – Stephen King tekee jatko-osan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Stephen Kingin vuonna 1977 julkaistu romaani Hohto on yksi modernin kauhukirjallisuuden merkkipaaluista. Kirjassa seurataan kirjailija Jack Torrancen kierrettä hulluuden syövereihin hänen työskennellessään vaimonsa Wendyn ja outoja voimia omaavan poikansa Dannyn kanssa talvihoitajana pahojen henkien riivaamassa syrjäisessä hotellissa.

Stanley Kubrick ohjasi kirjan pohjalta niin ikään klassikoksi muodostuneen ja Jack Nicholsonin tähdittämän samannimisen elokuvan vuonna 1980. Nyt 64-vuotias Stephen King on työstämässä menestysromaanilleen jatko-osaa. Doctor Sleep -niminen kirja julkaistaan ensi vuoden syyskuussa.

Kirjan päähenkilönä toimii ensimmäisen osan sitemmin aikuiseksi kasvanut poika Danny, joka työskentelee saattohoitajana vanhainkodissa auttaen vanhuksia kohtaamaan kuoleman rauhallisissa merkeissä psyykkisten voimiensa avulla. Danny joutuu jälleen keskelle yliluonnollisia tapahtumia kohdatessaan 12-vuotiaan tytön, jolla on samanlaiset voimat kuin hänellä, ja ajautuu taistelemaan ihmisten elinvoimaa ravinnokseen käyttäviä ”psyykkisiä vampyyreitä” vastaan.

Vielä ei ole tiedossa, tullaanko Hohdon jatko-osa Doctor Sleep näkemään jossain vaiheessa myös valkokankailla. Stephen King ei itse lukeudu Stanley Kubrickin ohjaaman Hohdon elokuvaversion suurimpiin faneihin. kirjailijan mukaan elokuva eroaa kirjasta liikaa ja karsi turhan paljon sen yliluonnollisia elementtejä.