Naisellä hämmästyttävä sairaus – repii hiuksia päästään

Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Maailmalta löytyy ihmisiä joka lähtöön ja yhtä lailla myös addiktioita moneen makuun. Nyt erään 32-vuotiaan naisen kerrotaan sairastavan trichotillomaniaa, joka saa hänet repimään kirjaimellisesti hiuksia päästään.

Zena Williamsin addiktio alkoi 11-vuotiaana, jolloin hän alkoi ensimmäisen kerran repiä hiuksiaan. Erään oppitunnin aikana neito huomasi joutuneensa transsinkaltaiseen tilaan, jonka jälkeen hänen pöydälle levitetty koulukirjansa oli täynnä irronneita hiuksia. Tuon tapauksen jälkeen neitokainen nyppi hiuksiaan jatkuvasti.

Kouluaikanaan hän onnistui yhden kesän aikana repimään suurimman osan hiuksistaan, minkä ansiosta hän joutui peittämään päänsä kaljuja kohtia peruukilla. Williams palasi opintoihin peruukki päässä ja herätti välittömästi kiusaajien huomion. Naista kutsuttiinkin koulussa syöpänaamaksi hänen käyttämänsä hiuslisäkkeen takia.

Lopulta nainen sai lopetettua hiusten nykimisen, ja onnistui kasvattamaan pienen kerroksen hiuksia. Sen sijaan hän alkoikin vahingoittamaan itseään saksilla ja veitsillä. Neitokainen tunsi helpotusta nähdessään aihetta käsittelevän videon, jossa taudille annettiin nimi trichotillomania. Psyykkisen tilansa vuoksi 6-vuotiaan Amy-tyttären äiti tuntee olevansa kirjaimellisesti oman päänsä vanki.

– Hiusten repiminen on ollut kaikkien ongelmieni ydin koko elämäni ajan. Se on tehnyt minusta masentuneen erakon. En pysty pitämään kiinni ihmissuhteistani. Haluan vain sen, mitä muillakin on – työpaikan, kumppanin ja normaaleja asioita, kertoo Zena Williams Daily Mail -sivustolle.