Jim Carrey sittenkin hittikomedian jatko-osassa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Amerikkalaiset elokuvaohjaajat Peter ja Bobby Farrelly tunnetaan viime vuosikymmenien menestyneimpiin lukeutuvista komediaelokuvista. Kaksikon käsialaa ovat muun muassa Jim Carreyn ja Jeff Danielsin tähdittämä Nuija ja tosinuija, Sekaisin Marista sekä Hal ja iso rakkaus.

Kerroimme taannoin Nuija ja tosinuija -elokuvan jatko-osan kokeneen harmillisen takaiskun Jim Carreyn kieltäydyttyä paluusta Lloyd Christmasin rooliin. Nyt näyttelijä on kuitenkin kertonut olevansa sittenkin mukana projektissa toisen alkuperäisen elokuvan näyttelijän Jeff Danielsin kanssa. Samalla elokuvalle on varmistunut nimikin: Dumb and Dumber To.

Jatko-osassa idioottikaksikon toinen osapuoli haluaa löytää kauan kadoksissa olleen lapsensa munuaissiirrännäisen toivossa. Elokuvan ohjaajiksi palaavat niin ikään ensimmäisestä osasta tutut Farrellyn veljekset, joiden mukaan käsikirjoitus on lähes valmis. Kuvausten on määrä alkaa ensi vuonna.

Nuija ja Tosinuija -elokuvalle tehtiin epävirallinen jatko-osa jo vuonna 2003, kun Troy Miller ohjasi elokuvan Nuija ja vielä nuijempi – kun Harry tapasi Lloydin. Elokuva vie hölmöjen kaverusten tapaamishetkeen näiden nuoruuteen 80-luvulle. Elokuvaa ei voida pitää autenttisena, sillä Farrellyn veljekset ja alkuperäistähdet eivät osallistuneet sen tekemiseen. Filmin pääosia näyttelivät Derek Richardson ja Eric Christian Olsen.