Vanhemmat yrittivät parantaa TV-tähden homouden terapialla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomessa Subilla nähtävä Glee-sarja nauttii hurjaa suosiota ympäri maailmaa. Sarjan luonut Ryan Murphy on menestyksekäs televisiotuottaja, jonka käsialaa ovat myös menestyssarjat Muodon vuoksi ja American Horror Story.

Myös ohjaajana ja käsikirjoittajana uraa luonut Murphy on nyt paljastanut Vogue-lehdelle eläneensä rankkaa nuoruutta, sillä miehen katolilaiset vanhemmat eivät hyväksyneet hänen homouttaan. Glee-tuottaja paljasti seksuaalisen suuntautumisensa vanhemmilleen, kun heille selvisi hänellä olleen suhde itseään kuusi vuotta vanhemman miehen kanssa.

Homoudesta järkyttyneet vanhemmat ilmoittivat hänet terapiaan ”parantaakseen” poikansa. Suunnitelma epäonnistui, kun ymmärtäväinen terapeutti neuvoikin vanhempia löytämään rauhan poikansa seksuaalisuuden suhteen.

– Onnekseni minulla oli upea terapeutti, joka soitti kahden istunnon jälkeen vanhemmilleni ja kertoi, että heillä on älykäs poika joka kaikesta huolimatta saa huippunumeroita koulussa. Terapeutti neuvoi heitä joko hyväksymään minut omana itsenäni tai lähtisin kotoani heti täytettyäni 18 vuotta, eivätkä he näkisi minua enää koskaan. Automatka kotiin oli varsin hiljainen, enkä puhunut aiheesta vanhempieni kanssa enää koskaan, Ryan Murphy paljastaa.