Gangnam Stylellä odottamaton vaikutus pörssissä – osakekurssi kolminkertaistui

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Korealaisen PSY-artistin kappale Gangnam Style on valloittanut maailman parissa kuukaudessa, ja superhitti on parhaillaan maailman suosituin yksittäinen kappale. Lukemattomien listojen ykkönen villitsee nykyisin myös Yhdysvalloissa, ja PSY itse on ihmeissään menestyksestä.

Kappaleen esittäjän, PSY-nimellä kulkevan artistin, isä omistaa eteläkorealaisen, virtapiirejä testaavia laittaita valmistavan DI-yhtiön. Monta vuotta tappiota tehneen yhtiön osakkeiden arvo on äkillisesti noussut 2,56 euron verran. The Economist -lehden mukaan nousu on tapahtunut kolmessa viikossa, eli pitkälti samassa ajassa kun Gangnam Style on noussut kansainväliseksi hitiksi.

– Osakkeiden arvo muuttuu yleensä yhtiön menestyksen mukaan, mutta Koreassa niihin saattavat vaikuttaa erilaiset tekijät, kuten yhtiön yleinen näkyvyys. DI-yhtiön osakkeiden arvon yllättävälle nousulle ei ole oikein muuta selitystä kuin se, että PSY:n isä on tärkeä osakas yhtiössä, selitti finanssipalveluita tarjoavan Woori Investment & Securities -yhtiön analyytikko Jung Geun-hae Korea joongang Daily -verkkosivustolle.