Mustat kissat eivät löydä uutta kotia – erikoinen syy paljastui

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Mustia kissoja pidettiin keskiajalla noitien ja paholaisten apureina, ja niiden uskottiin tuovan huonoa onnea. Huono maine lienee säilynyt 2000-luvulle, sillä brittiläinen löytökissoja uusiin koteihin välittävä yhdistys kertoo mustien kissojen olevan jopa 40 prosenttia vähemmän haluttuja kuin muut lajitoverinsa.

Cats Protection -järjestö omistaa 29 kodittomien kissojen löytökotia Iso-Britanniassa, ja se järjestää vuosittain jopa 230.000 pelastettua kissaa uusille omistajille. Järjestön mukaan mustien kissojen suosio on kuitenkin erittäin vähäistä, ja heidän mukaansa syy on ihmisten taikauskossa.

– Mustat kissat ovat aivan yhtä rakastavia kuin muutkin kissat, mutta jostain syystä ihmiset valitsevat yleensä muun värisiä kissoja, yhdistyksen edustaja Mark Campbell-Blake kertoi Daily Mail -lehdelle.

Yhdistys aikoo järjestää ensi kuussa aiheelle omistetun hyväntekeväisyysillallisen ja -tanssiaiset. Tämän toivotaan nostavan ihmisten tietoisuutta mustien kissojen ongelmasta.