Nainen ratsasti manaatilla – voi saada rajut sakot

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Merilehmille läheistä sukua olevat manaatit ovat isokokoisia ja rauhallisia vedessä eläviä nisäkkäitä. Matalissa vesissä aikaansa viettävät kasvinsyöjät ovat tunnettuja lempeästä luonteestaan, mutta kuuluvat valitettavasti uhanalaiseksi julistettujen eläinten listalle.

Floridan Tierra Verden tuntumassa olevalla rannikolla uimassa ollut, tunnistamattomaksi jäänyt rouva ilmeisesti luuli manaattia jonkinlaiseksi vedessä liikkuvaksi ajoneuvoksi. Nainen nimittäin nousi eläimen päälle ja ratsasti sen selässä rannikon läheisyydessä. Tapausta olivat todistamassa useat silminnäkijät.

Asiasta syntyneen kohun myötä nainen ilmiantoi itsensä vapaaehtoisesti poliisille. Nyt häntä odottaa mahdollisesti suurikin sakkorangaistus. Tapaus on suututtanut myös PETA-eläinoikeusjärjestön edustajat.

– On jo tarpeeksi paha asia, että nämä hitaasti liikkuvat eläimet joutuvat veneiden moottorien tappamiksi. Eläimet pärjäävät paremmin, mikäli ihmiset oppivat, että ne eivät ole olemassa meitä varten. Voit rakastaa eläimiä ilman, että sinun täytyy kiivetä niiden selkään, PETA:n edustaja Lisa Lange kertoi Radar Online -sivustolle.