Outo pilailuilmiö leviää nopeasti Lontoon metrossa – käyttäjät ihmeissään

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Julkisilla paikoilla, kuten metroissa‚ olevat varoitus- ja ilmoituskyltit saattavat toisinaan olla jo itsessään varsin erikoisia. Lontoon metrossa on nyt kuitenkin levinnyt ilmiö, joka saattaa hämmentää tietämättömiä matkustajia.

Vitsiniekat ovat nimittäin alkaneet liimailla seinille humoristisia pilailukylttejä. Stickers on the Central Line -blogi on kerännyt kuvia näistä kylteistä. Ilmoitukset on tehty näyttämään virallisilta, mutta tarkempi tutkailu osoittaa niissä erikoisia yksityiskohtia.

Yhdessä esimerkiksi ilmoitetaan, että matkustajien täytyy käyttää iPodiaan koko ajan, ja mikäli heillä ei ole laitetta käytössään, on heidän leikittävä puhelimellaan, luettava lehteä tai teeskenneltävä nukkuvansa.

Kuva: Stickers on the Central Line

Metron käyttäjiä myös muun muassa varoitetaan välttämään katsekontaktia muiden matkustajien kanssa sakon uhalla. Myös ”Painajainen Elm Streetillä” linjan pysäkkien joukossa saattaa ihmetyttää joitakin ihmisiä. Ilmiö vaikuttaa olevan melko yleinen Lontoon metrossa, ja oletettavasti sen suosio on levinnyt internetissä saamansa huomion myötä. Lienee vain ajan kysymys, milloin huumorikyltit saapuvat myös Suomen julkiseen liikenteeseen.