Titanic-ohjaaja Myytinmurtajien paljastuksesta: ”Jackin täytyi kuolla”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuonna 1998 ensi-iltansa saanut James Cameronin menestyselokuva Titanic teki aiemmin tänä vuonna paluun elokuvateattereihin, kun sen 3D-versio nähtiin valkokankaalla huhtikuussa. Elokuvassa nähdään Kate Winsletin ja Leonardo DiCaprion roolihahmojen ikimuistoinen rakkaustarina.

Uutisoimme hiljattain Titanic-elokuvan ohjaajan James Cameronin ottaneen yhteyttä Myytinmurtajat-ohjelmaan kumotakseen elokuvan loppuun liittyvän väitteen, jonka mukaan Leonardo DiCaprion esittämä Jack kuoli turhaan antaakseen Kate Winsletin näyttelemän Rose-rakkaansa selvitä hengissä kelluvalla lankunpalasella. Monet ihmiset nimittäin olivat sitä mieltä, että lankunpalanen oli tarpeeksi iso kummallekin rakastavaiselle.

Nyt Myytinmurtaja-sarjan Adam ja Jamie ovat kokeilleet väitteen todenperäisyyttä tieteellisesti. Ohjelmassa kävi ilmi, että Jack todellakin kuoli turhaan; Lautta olisi nimittäin pystynyt kannattelemaan sekä häntä että Rosea vedenpinnan yläpuolella – ainakin, mikäli rakastavaiset olisivat ymmärtäneet käyttää hyväkseen Rosen päällä ollutta pelastusliiviä tukemaan sitä. Elokuviensa yksityiskohdista erittäin tarkkana tunnettu ohjaaja James Cameron on vähemmän innoissaan myytin murtumisesta.

– Käsikirjoitus sanoo, että Jack kuolee. Jackin täytyy siis kuolla. Ehkä me mokasimme ja lankunpalasen olisi pitänyt olla hieman pienempi, mutta tyyppi vajoaa alas, ohjaaja tylytti ohjelmassa.

James Cameronin Titanic valoittaa sydämiä yhä 14 vuotta ensi-iltansa jälkeen. Huhtikuussa julkaistu Titanicin 3D -versio keräsi ensimmäisen 12 vuorokauden aikana maailmanlaajuisesti yli 155 miljoonaa euroa.