Elastinen Aku Ankka -hahmona – tässä on räppärin ankkanimi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tänään ilmestyneessä Aku Ankka -lehdessä julkaistiin suomalaisten oman ankkataiturin Kari Korhosen käsikirjoittama ja piirtämä sarjakuvatarina Riimitiimi. Siinä vilahtaa myös ankallismaailmassa ensimmäistä kertaa nähtävä räppihahmo Akustinen.

Akustisen esikuva on tunnettu suomalainen räppäri Elastinen. Tarinassa ankanpojat osallistuvat räppikilpailuun, temmaten samalla setänsä Akun musiikin rytmeihin. Kahisevasta kiinnostunut Aku päättää värvätä kilpailuun oman nuoren edustajansa, joka heikohkosta lähtöasemastaan huolimatta päätyy upeasti voittosijoille – joskaan ei Aku-sedän lompakkoa lihottamaan.

– Sanoilla leikittelyn lisäksi tarinassa näkyy selvästi sukupolvien musiikkimaun välissä ammottava kuilu. Pojat ovat taitavia riimittelijöitä ja innoissaan räpistä, kun taas Aku suhtautuu aiheeseen nuivasti, aivan kuten kuka tahansa kelkasta pudonnut vanha setä. Hommaan ryhdyttyään hän touhuaa kuitenkin akumaiseen tyyliin suurella innolla ja sydämellä, saaden lopussa ansaitsemansa opetuksen, kiteyttää Korhonen.

Ensimmäiset ankkatarinansa vuonna 1993 julkaissut Kari Korhonen on Suomen tunnetuin sarjakuvapiirtäjä ja -käsikirjoittaja. Hän on myös maailmalla eniten julkaistu suomalainen sarjakuvataiteilija, jonka loihtimia ankkatarinoita on nähty kaikilla maailman mantereilla.