Opettaja paljastui koulukiusaajaksi – haukkui oppilastaan rumaksi

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Kouluissa tulee aika ajoin ilmi ikäviä tapauksia, joissa opettajat esimerkiksi syrjivät tai lellivät tiettyjä opiskelijoita. Nyt eräs amerikkalainen yläasteen miesopettaja on joutunut viranomaisten syyniin erikoisen opetustoimintansa takia.

Pasco-yläasteen opettajana työskentelevä Robert Fine joutui aiemmin tässä kuussa kouluvaltuuston johtajan Heather Florentinon silmätikuksi. Florentino nimittäin väitti valituskirjeessään, että kyseinen miesopettaja on ollut osallisena useassa koulukiusaamis-tapauksessa viimeisen neljän vuoden aikana.

Kirjeen mukaan 65-vuotias Robert Fine on puhunut oppilailleen sarkastiseen sävyyn ja arvostellut heidän ulkonäköään suorasanaisesti. Miehen väitetään sanoneen eräälle teinitytölle, että hän on ”aina ruman näköinen”. Opettajan kerrotaan myös käskeneen erään aknesta kärsineen tytön wc-tiloihin katsomaan itseään peilistä ja ”pelästyttämään” finninsä pois.

Opettajan mukaan hänen tyyliinsä kuuluu sarkastinen huumori, joka auttaa häntä luomaan siteen opiskelijoihin. Robert Finen opetustapojen takia lukuisten vanhempien tiedetään kuitenkin siirtäneen lapsiaan pois miehen oppitunneilta. The Smoking Gun -sivuston mukaan opettaja joutuu marraskuun alussa kuulusteluun, joka voi johtaa hänen potkuihinsa.