Grand Theft Auto saa jatkoa – GTA V kauppoihin ensi keväänä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman kaikkien aikojen suosituimpien konsolipelien kärkikaartiin lukeutuva Grand Theft Auto saa pian jälleen jatkoa. GTA V -pelin ensimmäinen maistiainen julkaistiin tasan vuosi sitten, ja eilen Rockstar kertoi, että peli päätyy kauppoihin viimein ensi keväänä.

Hittipeli julkaistaan keväällä Xbox 360 ja PlayStation 3 -konsoleille. Uusin versio sijoittuu tällä kertaa tunnettuihin maisemiiin Los Angelesissa ja Hollywoodissa. Pelimaailmassa alue tunnetaan kuitenkin nimellä Vinewood. Pelisarjan suosiosta kertoo jotain se, että vuonna 2009 Microsoft maksoi pelisarjan luoneelle Rockstarille 50 miljoonaa dollaria saadakseen tehdä yksinoikeudella lisäosia suosikkipeliin. Kumpikaan osapuoli ei ole kuitenkaan vahvistanut kauppasummaa. Pelin väkivaltaisuuden takia Thaimaa kielsi sen kokonaan vuonna 2008.

Toukokuussa 2008 julkaistu Grand Theft Auto -pelisarjan neljäs osa tuotti ensimmäisellä viikollaan yli 500 miljoonaa dollaria. Pelin tuotantokulut olivat Rockstarin mukaan noin 100 miljoonaa dollaria, joten päivässä peli tuotti riihikuivaa rahaa 260 miljoonaa ja viikossa 400 miljoonaa dollaria.