Nainen, brasilialaisella bikinivahauksella voi olla ikäviä seurauksia

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Viime vuosina naisten keskuudessa on levinnyt trendi, jossa alapään karvojen trimmaamisesta on tullut monelle arkipäivää. Neidot vahaavat useasti intiimialueensa brasilialaisella vahauksella, ja osa myös koristelee vahattua aluetta glitter-koruilla tai kristalleilla.

Nyt trimmausinnostuksen kerrotaan aiheuttaneen naisten genitaaleille vaurioita. Uusimman tutkimuksen mukaan naisten alapäiden vauriot ovat kasvaneet viisinkertaisesti viime vuosina. Useimmiten kauniimman sukupuolen edustajat joutuvat sairaalaan alapääkarvojen trimmaamisesta johtuneista haavoista ja tulehduksista.

Kalifornian yliopiston tutkijat selvittivät, että vuosien 2002 ja 2010 välillä peräti 16.000 ihmistä joutui ensiapuun sukupuolielimiin kohdistuneiden vaurioiden takia. Tutkimuksessa paljastui, että 70 prosenttia näistä onnettomista oli miehiä, joista moni oli loukannut elimensä urheiluharrastuksen parissa. Naiset päätyivät sairaalaan pääasiassa alapäänsä ajelemisesta johtuvien vaurioiden takia.

Tutkija Benjamin Breierin mukaan naisille pitäisi opettaa turvallisempia tekniikoita omien genitaaliensa trimmaamisessa. Asianmukainen kuluttajatiedotus ja tuotteiden turvallisuusmittaukset voisivat hänen mukaansa vähentää naisten sairaalakäyntejä, uutisoi Daily Mail -sivusto.