Kynä lävisti koulupojan käden – sairaala lähetti kotiin

Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Aika ajoin uutisoidaan sairaustapauksista, joissa lääkärit eivät ole ottaneet vakavasti potilaan tilaa. Jotkut näistä tilanteista ovat johtaneet vakaviinkin seurauksiin. Nyt eräs brittiläinen koulupoika joutui onnettomuuteen, jossa kynä lävisti hänen kätensä.

Robbie Appleby-Socket -niminen teini koki epämiellyttävän tilanteen ystäviensä kanssa leikkiessään, kun 15-senttimetrin pituinen kynä yllättäen lävisti hänen kätensä. Nuori mies ei kuitenkaan päässyt onnettomuuden jälkeen samantien lääkäreiden hoitoon, vaan Doncasterin sairaalan henkilökunta lähetti pojan takaisin kotiin odottamaan kynänpoisto-operaatiota.

– Olisi luullut, että he olisivat voineet tehdä jotain samantien, mutta he vain jättivät kynän sinne, missä se oli. Olin huolissani, koska pelkäsin, että jos hän törmää kädellään johonkin, kynä uppoaisi syvemmälle käteen. Minua inhottaa heidän asenteensa, kertoo Emma Appleby-Socket Daily Mail -sivustolle.

13-vuotias Robbie ei saanut vielä seuraavana aamunakaan apua, vaan hänen vastaanottoaikaansa oli siirretty eteenpäin. Pojan Emma-äidillä ei ollut mitään muuta vaihtoehtoa kuin kuljettaa poikansa 32 kilometrin päässä sijaitsevaan Pinderfieldsin sairaalaan, Yorkshireen.

Siellä lääkärit operoivat nuorukaisen käden samantien ja poistivat kynän. Robbie vietti sairaalassa vielä kaksi yötä antibioottihoidossa, koska lääkärit halusivat varmistua, ettei haava tulehtuisi. Teinipojan perhe onkin nyt onnellinen siitä, ettei nuorukainen menettänyt koko kättään sairaalaan välinpitämättömyyden takia.