RIP Twinkies – legendaarinen herkku loppuu konkurssiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmalta löytyy vain kourallinen herkkuja, jotka ovat yhtä legendaarisia kuin Yhdysvaltojen kansallisherkku Twinkies. Parhaillaan amerikkalaiset ovat kuitenkin shokissa, sillä he ovat joutuneet jättämään konkurssin myötä hyvästit 1930-luvulla lanseeratulle herkulle.

Herkkuyhtiö Hostess joutui lopettamaan toimintansa, koska työntekijät eivät suostuneet joustamaan palkoissaan ja eduissaan. Se maksoi työntekijöille lopulta heidän työpaikkansa, kun 18.500 ihmistä irtisanottiin ja 33 tehdasta ympäri Yhdysvaltoja suljettiin. Samalla yhtiön tuotteiden valmistus loppui.

Parhaillaan amerikkalaiset hamstraavat kaupoista viimeisiä Twinkiesejä. Ne ovat kuitenkin monin paikoin jo loppuneet. Useiden uutistoimistojen mukaan Hostess oli ennen lopettamistaan tehnyt tappiota kahdeksan vuoden ajan. Yrityksen brändit ovat parhaillaan myynnissä, mutta niiden kohtalosta ei ole vielä tietoa.